"Κάθε μέρα μαμά"

"Κάθε μέρα μαμά"
Σούπερ μαμά

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

ΑΠΟΘΗΛΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ


                 





Ο  αποθηλασμός πρέπει να γίνει σταδιακά ,χωρίς  πίεση και στους δυο. Στο παιδί μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό αλλά και αποχή από το φαγητό και στη μητέρα  μαστίτιδα, γι αυτό θέλει προσοχή.
Για να μειωθεί το γάλα σας:
·         Εάν μπορείτε, περιορίστε για 7-10  ημέρες το αλάτι και την άσπρη ζάχαρη.
·         Βγάζετε γάλα μόνο όταν αισθάνεστε πολύ βάρος στο στήθος και ελάχιστη ποσότητα την κάθε φορά και καλό είναι να το κάνετε κάτω από χλιαρό νερό στο ντους ,πιέζοντας ελαφρά το στήθος και όχι με το θήλαστρο.
·         Μην πάρετε φάρμακα για απογαλακτισμό, προκαλούν πονοκέφαλο, φαγούρα, ζάλη, εγκεφαλικά επεισόδια, σπασμούς. Εάν πονά το στήθος σας πάρτε ένα απλό  παυσίπονο.
·         Πιείτε φασκόμηλο 3- 4 φλιτζάνια την ημέρα επί 7 ημέρες (ανακουφίζει και μειώνει την ποσότητα του γάλακτος).
·          
Μην απογαλακτίσετε απότομα, αλλά:
·         Μειώστε το θηλασμό σταδιακά, 1 γεύμα λιγότερο μέρα παρά μέρα την 1η εβδομάδα  αρχικά, και τη 2η εβδομάδα 1 γεύμα κάθε μέρα
·         Μπορείτε να αρχίσετε τη διαδικασία παραλείποντας έναν θηλασμό και ταΐζοντας το παιδί με μπιμπερό, αν δεν θέλει το κλασσικό μπιμπερό δοκιμάστε με το παρακάτω:

·         Ή μπορείτε να αρχίσετε να του δίνετε το γάλα με ένα παγουρίνο ,αυτά που έχουν καλαμάκι. Μια κυρία μου είπε  ότι χρησιμοποίησε πιπίλα στην οποία είχε ανοίξει μια τρυπούλα στην άκρη, την βουτούσε στο γάλα και του την έδινε και την πιπιλούσε.
·         . Αφήστε το έτσι για λίγες εβδομάδες και μόλις προσαρμοστεί, δοκιμάστε να παραλείψετε άλλον έναν θηλασμό.
·          Μία άλλη μέθοδος είναι να αρχίσετε να μειώνετε τη διάρκεια του θηλασμού, προσφέροντάς του κάποιες στερεές τροφές μετά τον θηλασμό, ή δελεάζοντας το με ένα παιχνίδι που του αρέσει πολύ.
·         Στη συνέχεια, δοκιμάστε να του δώσετε τροφή πριν από τον θηλασμό, ώστε να μειωθεί η όρεξη του για το μητρικό γάλα. Θα μπορούσατε επίσης να αρχίσετε να αναβάλλετε τους θηλασμούς για 15 λεπτά τη φορά (κάτι που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τα βραδινά γεύματα ή όταν θηλάζετε μόνο μία - δύο φορές την ημέρα)
·         Εάν δυσκολεύεστε να παραλείψετε τον θηλασμό προ του βραδινού ύπνου, ζητήστε από τον σύζυγο σας να βάλει το παιδί για ύπνο, ενώ εσείς θα βρίσκεστε σε άλλο δωμάτιο ή εκτός σπιτιού. Το παιδί θα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κατάσταση, εάν δεν είστε εκεί και δεν σας βλέπει.
·         Θα πρέπει να είστε χαλαρή χωρίς άγχος γιατί το παιδί καταλαβαίνει τα πάντα.
·         Μην ξεκινήσετε μια τέτοια προσπάθεια, όταν το παιδί είναι άρρωστο ή εσείς δεν είστε ψυχολογικά έτοιμη.
·         Θέλει υπομονή και επιμονή στην προσπάθεια σας από 1 έως 2 μήνες για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου