"Κάθε μέρα μαμά"

"Κάθε μέρα μαμά"
Σούπερ μαμά

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ- ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΥΜΕ





Δυστυχώς πολλά μωράκια υποφέρουν από κολικούς  που συνήθως  ξεκινούν από την 3η ή την 6η εβδομάδα της ζωής τους και κρατούν 3 – 4 μήνες. Ξεκινούν να ενοχλούν το μωράκι μας τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες. Το καταλαβαίνουμε από το έντονο τσιριχτό κλάμα του που δε σταματά, από το μάζεμα που κάνει στα ποδαράκια του προς την κοιλίτσα του, από τη φουσκωμένη του κοιλίτσα σα να έχει τυμπανισμό και από τα παγωμένα χεράκια του σφιγμένα σε γροθιές . Η διάρκεια ,η ένταση και η συχνότητα μπορεί να διαφέρει από βρέφος σε βρέφος. Το έντονο κλάμα μπορεί να κρατήσει και 3 ώρες με δεκάλεπτα κενά και να έχει τέτοιους πόνους 3-4 μέρες τη βδομάδα.
Οι αιτίες των κολικών:
-Μπορεί να οφείλεται  σε υπερβολικό τάισμα ή και το αντίθετο
-Μπορεί να οφείλεται σε κακή στάση ταϊσματος με αποτέλεσμα να καταπίνει αέρα
-Μπορεί να οφείλεται στη διατροφή της μητέρας
-Μπορεί να οφείλονται σε αλλεργίες λακτόζης
-Συνήθως οφείλονται σε εντερικές διαταραχές

Πως τους αντιμετωπίζουμε;
-Καθόμαστε  & το ξαπλώνουμε μπρούμυτα στα πόδια μας, για να πιέσουμε την κοιλίτσα του και να το ανακουφίσουμε. Του κάνουμε ελαφρό μασάζ και στην πλατούλα του.
-Το ξαπλώνετε στην αλλαξιέρα  ανάσκελα και κάνετε ποδήλατο τα ποδαράκια του και τα σπρώχνετε λυγισμένα προς την κοιλίτσα του γα να το βοηθήσετε να βγάλει τα αέρια.
-Τυλίγετε λίγο σφιχτά την κοιλίτσα του με μια φανελένια πάνα και τα ποδαράκια του σα να το φασκιώνετε από τη μέση και κάτω, μ’ αυτόν τον τρόπο ζεσταίνεται η κοιλίτσα του και ανακουφίζεται.
-Κάντε μασάζ στις φτέρνες του με το δείκτη και τον αντίχειρα πιάνοντας τες από το πλάι.
-Ζεστάνετε την κοιλίτσα του με το σεσουάρ για τα μαλλιά και επίσης  ο ήχος του το ηρεμεί .
-Δείτε πως θα του κάνετε μασάζ για κολικούς παρακάτω:

Παρακολουθείστε και το παρακάτω βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου